Исламабад, Пакистан — Бившият пакистански премиер Наваз Шариф изглежда готов да

...
Исламабад, Пакистан — Бившият пакистански премиер Наваз Шариф изглежда готов да
Коментари Харесай

Пакистанският върховен съд разреши ли пътя на бившия премиер Шариф да се върне на власт?

Исламабад, Пакистан —  Бившият пакистански министър председател Наваз Шариф наподобява подготвен да се състезава на законодателните избори в страната на 8 февруари, които може да видят той се завърна на власт, откакто Върховният съд на нацията анулира своята шестгодишна присъда, дисквалифицираща политици, за които се откри, че не са „ почтени и праведни “.

Но до момента в който някои анализатори споделиха, че присъдата на Върховния съд от понеделник спомага за балансирането на мащабите на властта сред политическата класа и преобладаващия боен естаблишмънт на Пакистан, други сложиха под подозрение нейното време.

Решението с болшинство 6-1 на състав, управителен от основния арбитър Кази Фаез Иса, анулира по-ранното решение на Върховния съд, забраняващо на хората да вземат участие в политиката доживот, в случай че бъдат приети за отговорни по конституционна наредба, която изисква законодателите да имат изправен морал темперамент. Тази седмица съдът сподели, че по-ранното решение „ лимитира главното право на г...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР